Magjia e qelesheve të Krujës

8 Maj, 15:05

Një udhëtim magjik në qytetin hero të Krujës, 45 kilometra në verilindje të Tiranës. Ndalesë në Pazarin e Vjetër, ku prej 500 vjetësh, në një rrugë me kalldrëm në hyrje të qytetit, qëndrojnë më shumë se 70 punishte të vogla dhe dyqane përmbytur nga punimet artizanale. Kostume kombëtare, xhamadanë, enë të vjetra bakri dhe qeleshe të bardha. Veri Jug u bë pjesë e ditës së punës pikërisht në punishten e qelesheve të familjes Guni. Mijra qeleshe artizanale punuar ndër qindar vjet, tradita e bërjes së qelesheve trashëguar prej 5 brezash, kimia e lëndës së parë, leshit të deleve, bashkuar me kiminë e shpitrave artistikë të mjeshtrave Ardian Dhe Ndricim Guni. Ndiqni reportazhin “Magjia e qelesheve të Krujës” realizuar nga moderatori I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha