Muri 200 vjeçar në fshatin Tokëz

9 Nëntor 2020, 09:33

Një mur karakteristik ndërtuar para 200 vjetësh në fshatin Tokëz, ka shërbyer si ujësjellës, si muret dhe urat e ndërtuara në kohën e Ali Pashë Tepelenës, por edhe për vaditjen e tokave të banorëve të zonës. Të cilët kanë bërë një kërkesë që muri të shpallet Monument Kulture. Rrëfimet mbi murin nga një banor vendas, si një histori interesante për zonën e Cermenikës.

Programe të tjera

Shiko të gjitha