Rama shpallet ‘Qytetar Nderi’ në komunën Vaccarizzo Albanese në Kalabri: Kultura arbëreshe, gur i çmuar i historisë dhe traditës

4 Qershor 2023, 15:09

Kryeministri Edi Rama është nderuar me titullin qytetar nderi në komunën Vaccarizzo Albanese në Kalabri të Italisë. I shoqëruar nga bashkëshortja, Linda Rama, kryeministri mori sot titullin ‘Qytetar Nderi’, ndërsa tha se kjo tregon një gjest miqësie. Në fjalën e tij, Rama tha se kultura arbëreshe është një gur i çmuar i historisë dhe traditës. Ai tha se në komunën e Vaccarizzo Albanese është historia e një pjesë të lirisë së Shqipërisë