Rexhep Metaj - Reçi, fshati i gështenjave

25 Nëntor 2019, 09:21

Veri Jug ka udhëtuar drejt Malsisë së Madhe dhe është ndalur në fshatin Reç, një fshat i veshur me platancione të mëdha gështenjash dhe ku malsorët jetojnë prej shekujsh me këtë frut të ushqyeshëm, por edhe mjaft kurativ për lloje të ndryshme sëmundjesh. Njihuni me historinë e jetës së agronomit Rexhep Metaj, një menaxher i shkëlqyer në punën për grumbullimin e gështenjave gjatë stinës së vjeshtës dhe gjetjen e tregut për eksport në Itali. Cdo vit mbi 500 ton gështenja të grumbulluara nga banorët vendas, si bazë e ekonomisë së familjeve malësore në fshatin Reç. Ndiqni reportazhin Rexhep Metaj dhe fshati që jeton me gështenja për të zbuluar disa nga sekretet e platancioneve me gështenja në Malsinë e Madhe. Emisionin "Veri Jug" me moderator Agim Pipën mund ta ndiqni çdo të dielë në orën 14:30 në ekranin e Report Tv

Programe të tjera

Shiko të gjitha