Si i shpëtova pushkatimit pas Revoltës së Spaçit

11 Qershor, 20:09

 

Fundmajin e 1973 në kamp-burgun e Spaçit, të burgosurit ishin përfshirë në një gjendje të jashtëzakonshme. Një revoltë e gjerë kishte shpërthyer brneda kampit të rrethuar me tela me gjemba. Nxitja kishte ardhur nga një i burgosur që nuk kisht epranuar të dilte në punë në minierë dhe i ihst eprgjigjur dhunës policore me mjete rrethanore që kishte gjetur aty në kamp. Nga ky rast kampi ishte përfshirë shkallë shkallë në një revoltë e cila e mbajti kampin për tre ditë në një gjendje të jashtëzakonshme, duke sjellë aty, forca speciale e deri edhe krerët më të lartë të Ministrisë së brendshme. Televizioni Report TV është një nga televizionet informative më profesionalë dhe të pavarur në panoramën mediatike shqiptare. Lajmi i fundit, ekskluzive, aktualitet, sociale, ekonomi, kulture, sport, lajme nga vendi rajoni dhe bota.