Artikuj nga Fatos Çoçoli
 • Përse IBP përsërit rekomandimin e KLSH për Këshillin Fiskal?

  Partneriteti Ndërkombëtar për Buxhetin (në anglisht International Budget Partnership-IBP) mat pikërisht punën për ta bërë sa më të hapur dhe të kuptueshëm për qytetarin buxhetin e dalë nga taksat e tij.

 • Shtetari Xhafa dhe zbatimi i ligjit

  Ky ministër ishte nga ata të paktë që kishte kurajon të thoshte jo kur prekeshin interesat e qytetarëve. Ne kemi nevoje si ajri që thithim për institucione të forta dhe për drejtues që të dinë t’i thonë  “Jo” Kryeministrit, atëhere kur duhet

 • Shakaxhinjtë e integrimit

  Shqipëria është kombi më pro-Bashkimit Evropian në Europë. Çdo anketë dhe vrojtim i strukturave të njohura thithëse të opinionit qytetar, si Gallup International, Euro Barometër, Balkan Barometër i ka nxjerrë shqiptarët si më entuziastët në kontinent

 • Pagesa e babëzisë

  Të 30 mijë tapitë(të quajtura ndryshe AMTP-Akte të Marrjes së Tokës në Pronësi) të dhëna në bregdet dhe të dyshuara si të parregullta ose të trukuara, janë akt-akuzat më të fuqishme të masakrës mbi 28 vjeçare që ka ndodhur me pronat e privatëve.

 • 5 eurot e Rrugës së Kombit

  Rruga Durrës-Morinë, e mbiquajtur Rruga e Kombit është ndërtuar shumë keq. E njëjta kompani e huaj që ka bërë rrugën Prishtinë-Morinë nga ana e Kosovës ka punuar atje me një cilësi krejtësisht tjetër, shumë mirë.