• Kultura

  Poetika e përrallave të shkrimtares Nexhmije Muça

  Po t’i hedhim një vështrim krijimtarisë letrare për fëmijë të deritanishme të shkrimtares Nexhmije Muça, do të vërejmë se ajo i ka qëndruar...

 • Kultura

  Bardhosh Gaçe/ “Kopshti i ëndrrave” të poetit

  Veçori të krijimtarinë së poetit për fëmijë e të rinj Bardhosh Gaçe, I cili mbetet një ëndërrimtar në ‘Kopshtin e ëndrrave’ dhe një udhëtar i...

 • Kultura

  Kur shkrimtari Hamdi Meça shkruante Letërsi për fëmijë…

  Po t’i hedhim një sy procesit historik e letrar të rrugëtimit të letërsisë shqipe për fëmijë e të rinj, shkrimtari Meça, në vetvete, është një...

 • Kultura

  'Aventurat e Tom Sojerit'! Magjia e ka emrin Mark Tuein

  Ardian Klosi: “E vërteta është që ‘Aventurat e Tom Sojerit’ hyn që prej një shekulli e ca në pesë – gjashtë librat më të dashur të fëmijëve nga të...

 • Kultura

  Tri ese-të e studiuesit Tonin Çobani

  Shënime për librin: “Tri ese: Shqiptari i refuzuar si shqiptar. Dimensioni kulturor i Kanunit. Mitologjia në Lahutë” i studiuesit Dr. Tonin...

 • Kultura

  Për ty, Roza (Xhuxha) Anagnosti...!

  -Kam vendosur të flas sot për bukurinë dhe kuptimin e dorëshkrimeve, sepse në ditët tona ende nuk ka një përfytyrim të qartë as për kuptimin, as...

 • Kultura

  Rexhep Hoxha, klasiku i fundit i Letërsisë shqipe për fëmijë e të rinj

  “… cili është ai, që s’e do vendin ku ka lindur, ku ka parë dritën e pare të jetës, shkëlqimin e qiellit dhe bukurinë e tokës, ëmbëlsinë e fjalëve...

 • Kultura

  'E ruaj një fjalë në shpirt…'-cikël me poezi

  E ruaj një fjalë në shpirt...

 • Kultura

  Dedë Gajtani, mjeshtri shpirtpoet i përkthimit…

  Shënime për librin “Përkthime, poezi dhe poema” të autorit Dedë Gajtani (Kola)… Historia e rrallë e dorëshkrimeve dhe jetës së një poeti e...

 • Kultura

  Mirjam Bruçeti, aktorja që interpretoi Nicën dhe 60 role në teatrin e Shkodrës

  -Shënime për aktoren e shquar që luajti për 27 vite në skenën e Teatrit “Migjeni” të Shkodrës, që sot e ndan jetën mes Francës dhe Shkodrës,...