“Universitetet nuk bëjnë regjistrimin
e studentëve”, memorandum Ramës

“Universitetet nuk bëjnë regjistrimin<br />e studentëve”, memorandum Ramës
TIRANE- Pedagogët e universiteteve publike kanë firmosur një memorandum, ku i drejtohen Kryeministrit Edi Rama, Kryetarit të Kuvendit Ilir Meta që të mos miratojnë projektligjin për arsimin e lartë. Memorandumi u drejtohet dhe përfaqësive të Bashkimit Evropian, Këshillit të Evropës, dhe SHBA-së.

Ndër arsyet kryesore për mos miratimin e projektligjit për arsimin e lartë pedagogët rendisin cënimin e kushtetutës.  “Po vihet në rrezik parimi kushtetues i cili thekson se “Autonomia e institucioneve të arsimit të lartë dhe liria akademike garantohet me ligj.”

  • Sondazhi i ditës:

    Mendoni se arrihet objektivi i qeverisë për pagë mesatare 900 euro?×

Lajmi i fundit

DASH e shpalli ‘Non Grata’ Berishën, 65% e shqiptarëve e mendojnë të drejtë vendimin amerikan

DASH e shpalli ‘Non Grata’ Berishën, 65% e shqiptarëve e mendojnë të drejtë vendimin amerikan