Mbetjet spitalore, ISHSH: Ja
problemet që gjetëm në spitale

TIRANË - Në spitale nuk ka pasur një rregullore të brendshme për trajtimin  dhe menaxhimin e mbetjeve spitalore. Kjo është situata që kanë hasur inspektorët e Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor gjatë vitit të kaluar në 701 inspektimet e kryera në të gjitha spitalet e vendit sa i përket respektimit të rregullave për menaxhimin e mbetjeve spitalore.

Mbetjet spitalore
Mbetje spitalore të pa ndara në kosha përkatës sipas përbërjes, mungesë të rregulloreve të brendshme si dhe mungesë të kontratave me firma të licencuara për evadimin e mbetjeve spitalore kanë qenë problematikat e hasura nga inspektorët e ISHSH-së nëpër spitale përgjatë vitit të kaluar. Kjo ka qenë situata e gjendur në këto institucione gjatë vitit të kaluar nga inspektorët ndërsa kanë kryer për herë të parë këto lloj kontrollesh.

 

  • Sondazhi i ditës:

    A mendoni se Rama e Basha do të bëjnë kompromis për të ardhmen e Shqipërisë?×

Lajmi i fundit

John

FOTO/ 5 aktorët e Hollywood që mahnisnin me pamjen e tyre të rinj