Opozita protestë për varfërinë, daja i Metës (Vladimir Metani) mori 15 mln euro para publike me tendera! Familja Berisha ‘noton’ në para, pallate, vila dhe apartamente 

Opozita protestë për varfërinë, daja i Metës (Vladimir Metani) mori 15 mln euro para publike me tendera! Familja Berisha ‘noton’ në para, pallate, vila dhe apartamente 

Familja Berisha dhe Vladimir Metani

Një pjesë e opozitës me në krye Sali Berishën ka thirrur një protestë në 12 nëntor 2022. “Varfërisë, mjerimit dhe shpopullimit të vendit i shtohet edhe cinizmi ekstrem i qeveritarëve”, tha sot Berisha, duke folur për kauzën e protestës kundër qeverisë. Protestës ka deklaruar se do t’i bashkohet edhe Ilir Meta, kryetari i Partisë së Lirisë, aleat i Berishës. Teksa Sali Berisha dhe Ilir Meta po bëhen gati për të protestuar në shesh për varfërinë, Vladimir Metani, i njohur si daja i Ilir Metës, vetëm gjatë 6 viteve të fundit, ka marrë i vetëm dhe në bashkëpunim rreth 15 milionë euro para publike.

Vladimir Metani është pronar i vetëm i kompanisë së ndërtimit 'Desaret Company', me nipt: K01816001J, themeluar në vitin 1996. Nga vitet 2000 ku nipi i tij Ilir Meta ishte kryeministër deri më sot, Metani ka marrë miliarda lekë para publike, përmes tenderave të dyshimtë. Nga verifikimet që ka kryer Shqiptarja.com rezulton që Metani, nga viti 2016, ka marrë mbi 15 milionë euro para publike me procedura tenderuese, rreth 5 milionë euro i vetëm dhe rreth 10 milionë euro në bashkëpunim me kompaninë të tjera. Tenderat për dajën e Ilir Metës janë firmosur jo vetëm nga ish-kryebashkiakë të LSI-së, por edhe nga kryebashkiakë dhe drejtorë të PS-së.

Nga ana tjetër, kunati i Ilir Meta, Drini Kryemadhi, vëllai i Monika Kryemadhi, ka marrë rreth 350 mijë USD në formë pagash dhe shpërblimi nga koncesionari i kolaudimit të makinave SGS, kompani e cila është favorizuar nga Ministria e Transporteve kur drejtohej nga LSI-ja përmes Edmond Haxhinasto, sa i takon mos përmbushjes së detyrimeve kontraktore për investimet. Si daja, ashtu edhe kunati i Ilir Metës, rezultojnë se kanë financuar LSI-në, partinë e drejtuar nga Meta dhe më pas nga Monika Kryemadhi. Vetë Ilir Meta dhe Monika Kryemadhi kanë ngritur një pasi me vlerë miliona euro, pa shpenzuar asnjë lekë nga pagat e tyre si pushtetarë të nivelit të lartë. Ka zëra për një pasuri të fshehur në vlera marramendëse, brenda dhe jashtë vendit, por këtu po flasim vetëm për pasuri të dokumentuar dhe të deklaruar pranë ILDKPKI.

Nga ana tjetër, familja e Sali Berishës, i cili ka thirrur protestën e 12 nëntorit për varfërinë, ka deklaruar pranë ILDKP një pasuri dhe llogari bankare në vlerë disa milionë euro, ku përfshihen vila, apartamente, një biznes boronicash në Gërdec, garazhe, makina etj. Nga ana tjetër, dhëndri i Sali Berishës është pronar me 35-50 % të 19 pallateve mbi pronën shtetërore të privatizuar, ish Kompleksi Sportiv Partizani, me vlerë dhjetëra milionë euro.

Referuar fakteve, protesta kundër varfërisë në 12 nëntor, do të mbahet nga dy ish pushtetarë të lartë, të cilat ‘notojnë’ në para, pasuri dhe luks, falë përdorimit të pushtetit për pasurim familjar. Ky është edhe motivi kryesor i vendimit të Departamentit Amerikan të Shtetit për shpalljen non grata të Sali Berishës. Jo vetëm Berisha dhe Meta, por edhe mbështetësit e tyre politikë, kryesisht nga deputetë, ish deputetë, ish ministra dhe ish drejtorë, posedojnë një pasuri të frikshme.

Pasuria e deklaruar nga Familja Berisha për të gjitha vitet

Sali Berisha

-Apartament në Tiranë 125 m2

-100 mijë euro kursime nga pagat

Shkëlzen Berisha

 1. Ndërmjetësime 82 mijë euro
 2. Ndërmjetësime 6.9 mijë euro
 3. 200 mijë euro nga ndërmjetësimet në shitblerje pasurish
 4. Makinë 18 mijë euro.
 5. 150 mijë euro nga ndërmjetësimet
 6. 3 632 528 lekë të ardhura si konsulent juridik
 7. 1 842 680 lekë të ardhura si konsulent juridik
 8. 12 000 euro kontratë qiraje të Vilës B9, në Lundër
 9. Makinë me vlerë 85 000 euro (55 000 euro kredi)
 10. 5 668 384 lekë të ardhura nga konsulenca ligjore
 11. 346 mijë euro blerje apartamenti 198 m2 dhe parkingu te ETC (277 200 euro kredi)
 12. 4 520 814 lekë të ardhura nga konsulenca ligjore
 13. 31 964 euro të ardhura nga dhënia e apartamentit te ETC me qira,
 14. 1 266 628 lekë rroga nga “Albanian Legal Company”,
 15. 954 068 lekë dividenti nga “Albanian Legal Company”,
 16. 50 350 euro të ardhura nga qiraja e apartamentit tek ETC Tiranë
 17. Detyrim huaje 34 222 euro.
 18. 210 mijë euro nga ndërmjetësimi
 19. 1.000.000 lekë të ardhura nga konsulenca juridike
 20. 759.789 lekë të ardhura nga punësimi,
 21. 47,956 euro të ardhura nga qeraja e apartamentit
 22. Kontratë qeraje në Lundër, 18 mijë euro.
 23. 600 mijë euro të ardhura nga shitja e pasurive të paluajtshme në 2015
 24. 3 000 000 lekë nga konsulenca
 25. 961 956 lekë nga paga
 26. 47 956 euro nga qiraja e apartamentit të vitit 2015
 27. 3 000 000 lekë të ardhura nga shoqëria Agromel
 28. 3 parcela arë 6.183 metra katrorë, 3 parcela truall 14.220 metra katrorë, 5.066.5 metra katrorë godina në Gërdec, me kredi 1.8 milionë euro.
 29. Pajisje për ngritjen e një fabrike boronicash në Gërdec 1.9 milionë euro
 30. 6 700 000 lekë nga konsulenca
 31. 2 281 228 lekë nga konsulenca faturuar në vitin 2017, arkëtuar në 2018
 32. 1 050 0000 lekë nga punësimi në “Albanian Legal Company”
 33. Dhënë hua 90 mijë euro, kthim 10 mijë euro

Jamarbër Malltezi

 1. Jamarbëri pronar me 35-50 % i 19 pallateve në Tiranë, ndërtuar mbi pronën ish-Klubi Partizani

Argita Malltezi

 1. Apartament 200 m2, vlera 100 mijë euro
 2. Apartament 120 m2, vlera 150 mijë euro
 3. Apartament 141 m2, vlera 100 mijë dollarë
 4. Apartament plus parking, 188 m2, vlera 125 mijë dollarë
 5. Apartament 77 m2 në Tiranë, përfituar nga privatizimi
 6. Apartament 95 m2 dhe garazh, shkëmbyer me apartament tjetër dhe 14 mijë USD
 7. Gjysmë vile në bregdet Gjiri i Lalëzit, vlera 56 mijë euro
 8. Shtesa anësore e pallatit, 60 m2 e pa hipotekuar. Vlera 20 mijë dollarë
 9. Dyqan 33 metra katrorë, vlera 26 mijë euro
 10. Tokë tre mijë m2, vlera 6 milionë lekë
 11. Makina Mitsubishi 8500 dollarë
 12. Makinë Benz klas A, 5 mijë euro
 13. 110 mijë lekë paga e Jamarbrit
 14. 7.6 milionë lekë si avokate
 15. 2 mijë euro qira nga apartamenti për 2 muaj
 16. 5.8 mijë euro shlyerje të kredi nga 141 mijë euro
 17. Shkëmbyer apartament plus parking me 2/3 pjesë apartamenti
 18. Shitur apartament 70 mijë euro
 19. Shitur apartament 129 mijë euro
 20. Shitur shtesë apartamenti 79 mijë euro
 21. 7.9 milionë lekë nga avokatia
 22. 786 mijë lekë nga Fakulteti i Drejtësisë
 23. 7.8 mijë euro nga fakulteti privat në Kosovë
 24. 1.5 milionë lekë paga e bashkëshortit
 25. 10 mijë euro nga dhënia me qira e apartamentit
 26. 5.2 milionë lekë ose 52 mijë USD nga aktiviteti i avokatisë
 27. Shet dy makinat, 8.2 mijë euro dhe 5 mijë euro
 28. 821 mijë lekë paga në fakultet
 29. Mësimdhënie në Kosovë në fakultet privat, 3 mijë euro në muaj
 30. Qeratë e dy apartamenteve, 900 euro në muaj dhe 1170 euro në muaj
 31. 9 mijë USD grand nga OKB
 32. Shlyer kredi 138 mijë euro
 33. Shtim i sipërfaqes së apartamentit, 65 m2 dhe 59 m2 verandë, 70 mijë euro
 34. 4.1 milionë lekë ose 41 mijë USD nga aktiviteti i avokatisë
 35. Paga në Fakultetin e Drejtësisë, 993 mijë lekë
 36. Qeratë e dy apartamenteve, 900 euro në muaj dhe 1170 euro në muaj
 37. 3 muaj mësimdhënie në Kosovë 5.5 mijë euro
 38. 200 000 mijë euro apartament 195 m2 Rr, M. Matohiti
 39. 6 635 600 lekë ose 66 mijë USD nga mësimdhënia në fakultete private, plus edhe 10 mijë euro.
 40. Rroga te Fakultetit i Drejtësisë 1.137.294 lekë
 41. Qeratë e dy apartamenteve, 900 euro në muaj dhe 1170 euro në muaj
 42. 8.5 milionë lekë ose 85 mijë USD të ardhura nga ekspertiza dhe fakultete private, plus 35 mijë euro
 43. Roga në Fakultetin e Drejtësisë 1.066.498 lekë
 44. Mësimdhënie në Shkollën e Magjistraturës 47 520 lekë
 45. Nga dhënia me qira apartamenti, 900 euro/muaj
 46. Nga dhënia me qira apartamenti 1170 euro/muaj
 47. Nga dhënia me qira e një apartamenti, Rr. M. Matohiti 1450 euro në muaj, për 10 muaj
 48. Pagesa të prapambetura gjatë ushtrimit të një aktiviteti tregtar 8 000 euro.
 49. 45 mijë euro shitja e një garazhi
 50. 55 mijë euro shitje pronë e patundshme
 51. 6 164 749 lekë ose 61 mijë USD nga mësimdhënia në fakultete private
 52. 2 072 545 lekë paga e shpërblime si pedagoge pranë Fakultetit të Drejtësisë
 53. Të ardhura nga ekspertiza 11 mijë euro.
 54. Të ardhura nga “professional fee” 1 866 dollarë.
 55. 15 600 euro qira apartamenti
 56. Apartament 50 m2 në Gjirin e Lalzit, 25 mijë euro.
 57. Rikonstruksion vile në Gjirin e Lalzit 45 mijë euro.
 58. 59 mijë euro të ardhura nga qiratë
 59. 922 425 lekë pagesë për legalizimin e vilës në Gjirin e Lalzit dhe blerjen e tokës.
 60. 6.5 milionë lekë të ardhura nga mësimdhënia në Universitete private
 61. 682 064 lekë të ardhura nga të drejtat e autorit
 62. 86 400 lekë të ardhura si anëtare e Senatit të Universitetit
 63. 1 466 840 lekë paga në Fakultetin e Drejtësisë dhe shpërblime,
 64. 1 409 400 lekë nga mësimdhënia në fakultete private,
 65. 800 000 lekë nga të drejta të autorit,
 66. 46 mijë euro nga qiratë
 67. 64 800 lekë të ardhura nga Senati
 68. Apartament 179 mijë euro, 128.3 m2 pjesë e regjimit martesor.
 69. Parking 26 mijë euro
 70. 42 mijë euro të ardhura nga qiradhënia
 71. Paga në Fakultetin e Drejtësisë 916 299 lekë.
 72. Të ardhura nga mësimdhënie private 1 025 000 lekë.
 73. Të ardhura nga e drejta e autorit 459 236 lekë.
 74. 45 mijë euro shitja e një dyqani
 75. 1 031 646 lekë paga e shpërblime pranë Fakultetit të Drejtësisë,
 76. 1 149 936 lekë mësimdhënia në fakultete private
 77. Të ardhura nga e drejta autorit, 640 869 lekë
 78. 34 mijë euro të ardhura nga qiratë
 79. 600 USD interesa bankare
 80. Honorare dhe shpërblime të tjera, 642 691 lekë
 81. 40 mijë euro nga qiratë
 82. 1 937 712 lekë nga mësimdhënia në fakultete private.
 83. 22 mijë euro nga konsulenca.
 84. 28 mijë euro nga qiratë
 85. 1 086 464 lekë nga Fakulteti i Drejtësisë
 86. 1 829 280 lekë mësimdhënia në fakultete private
 87. 356 800 Lekë nga e drejta e autorit,
 88. 659 240 Lekë nga honoraret dhe shpërblimet.
 89. Rimbursim i shpenzimeve shëndetësore 6 874.13 euro
 90. 9 mijë euro nga qeratë

K.T./LR/Shqiptarja.com
Komento

KUJDES! Nuk do të publikohen komente që përmbajnë fjalë të pista, ofendime personale apo etiketime mbi baza fetare, krahinore, seksuale apo që shpërndajnë urrejtje. Në rast shkelje të rëndë të etikës, moderatorët e portalit mund të vendosin të bllokojnë autorin e komentit, të cilit do t'i ndalohet nga ai moment të komentojë te Shqiptarja.com

Komente

 • xxx: 06/11/2022 14:06

  Na mbyten hajdutet dhe spiunet mjere ky popull.

  Përgjigju
 • aleksadros: 06/11/2022 09:53

  shkoni protestoni pere keta bastardet,pere keta plerat e vendit tju vij turpe

  Përgjigju
 • Iris: 06/11/2022 01:45

  Proteste kunder varferise e drejtuar nga milionere! Unike ne bote per nga lloji.

  Përgjigju
 • Miri: 05/11/2022 20:52

  Adriatik ke shume te drejte ne ato qe shkruan. Jane mese te verteta. Po shkruaj te pakten njehere edhe per korrupsionin ne qeveri, se kane 10 vjet ne pushtet.

  Përgjigju
 • Paul: 05/11/2022 20:45

  saliun dhe meten duhen rrjepur me bicak....

  Përgjigju
 • Saramallo Kallo: 05/11/2022 19:22

  O Sulltan kush e vrau Havzi Nelën ? E vrau komonizmi e sekretar i partis së sumës [ punës] ishte Salhe bajga. Pra dhe ai e ngrinte dorën sa her e donte partia. E ti tani e mbron dhe fort e don mor hajvon.

  Përgjigju
 • Partia: 05/11/2022 19:06

  Kur ta kuptoni që ne nuk na intereson opozita por këto që kemi votuar e që na kanë përzënë jashtë shtetit se atje paguhesha 300€ e këtu 3000€. 300€ për nje arkitekt ose duhet ti lepihesh partisë. Le që ju e kuptoni por Shqipëria 1€ ju leverdis.

  Përgjigju
 • Gjergj: 05/11/2022 18:23

  Nga viti 2016, paska marrè 15 milionè euro para publike? Kush "qeveris" vèndin qè nga ajo kohè? Atèherè, njè pyetje kam. Ata qè dhanè tenderat, e dinin se kujt ia dhanè,,,apo ia dhanè pikèrisht sepse ishte ai qè ishte? Nè tè dyja rastet,,,,,kemi jo vetèm dajèn e Meta/Metaj por edhe tezet, xhajat dhe hallat e kètyre tè tjerève nè valle.!!!

  Përgjigju
 • Lola: 05/11/2022 17:39

  Drejtesia vonon pour nuk harron kriminele si keto monstra...

  Përgjigju
 • LLOSHI BULES KASAP REXHEP LEKA [ KEPI]: 05/11/2022 17:13

  Po është normale që spiuni Sërbit Salhe Bajga do protestoi se ka kaq vjet që nuk vjedh e nuk vret prandaj do protestoi. Po ashtu dhe spiuni Ilir florir Metaj i është bër syri bakër se ai ishte mësuar që me një të rën të öapsit merte 700.000 mij euro është mëse normale që do protestoin.

  Përgjigju
  • Sulltan: 05/11/2022 19:07

   Po ai qe vrau Havzi Nelën është ok?

 • Igor: 05/11/2022 16:42

  Nji shtet Barbaresh nji popull Injorant qe ju lejohet ketyre te organizojn protesta per varferi nji shtet me drejtesi duhet qe tjua konfiskon te gjitha pasurit dhe tjua ndane popullit dhe keta ne burgje dhe vet ti paguajne shpenzimet dhe jo taksa paguesit.

  Përgjigju
 • Sondazhi i ditës:

  Mendoni se Berisha do të pyetet për çështjen Gërdeci?×

Lajmi i fundit

Kthjellim dhe temperatura në rënie, si parashikohet moti për sot

Kthjellim dhe temperatura në rënie, si parashikohet moti për sot