POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Rama zbulon detaje nga mbledhja e Qeverisë në Elbasan: Katër çështjet që po diskutohen

Kryeministri Edi Rama

Kryeministri Edi Rama ka zbuluar detaje nga mbledhja informale e qeverisë në Elbasan. Kreu i qeverisë thekson se në fokus të kësaj mbledhje është rritja e punësimit, nxitja e sipërmarrjes vendase, masat antikorrupsion apo dhe rekrutimi në administratën publike i studentëve me nota 9-a dhe 10-ta. "Ditë diskutimi për sfidat e 2019 sektor për sektor; Në fokus rritja e punësimit dhe sipërmarrjes vendase; përmirësimi i mëtejshëm i infrastrukturës së shërbimeve publike; masat e reja Antikorrupsion dhe rekrutimi në administratë i të rinjve me 9-10", shkruan Rama në Twitter.

Postimi i kreut të qeverisë në Twitter

Punësimi i studentëve të shkëlqyer në administratën publike është edhe një prej vendimeve të marra nga qeveria në fund të 2018-ës si pjesë e "Paktit për Universitetin" (Lexo këtu), pas protestës studentore për 17 ditë më radhë në Tiranë dhe rrethe të cilët ngritën 8 kërkesa, ndër to uljen e tarifës së studimeve apo dhe për kushte më të mira në Universitet dhe konvikte. Ndërsa Qeveria u përgjigj me zero tarifa për ekselentët, fëmijët e familjeve në nevojë dhe me aftësi të kufizuara, përgjysmim për të gjithë studentët e tjerë, investimin 27 mln euro në konvikte, kurse anglishtje falas për studentët, bibliotekë online brenda marsit, përfaqësimin e studentëve në bordet e universitetit, transparencë me buxhetin apo dhe nisjen e punës për kartën e studentit (Dokumenti i plotë i paktit për Universitetin).

l.q.
Komento