POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Kreu i KiE-s në Tiranë, Marku: Efektet reale të reformës në drejtësi, me ngritjen e organeve të reja

Sot, Prokurorja e Përgjithshme e Përkohshme Arta Marku priti kreun e Zyrës së Këshillit të Europës në Tiranë, Claus Neukirch.

Temë e bisedës ishte reforma në drejtësi, bashkëpunimi për luftën kundër krimit ekonomik, rigjetja e aseteve dhe trajnimi i prokurorëve. Marku theksoi rëndësinë për trajnimin e prokurorëve koordinatorë të medias, sipas përcaktimeve të reja ligjore. Kryeprokurorja çmoi ndërkaq se reforma në drejtësi ishte domosdoshmëri dhe se efektet reale do të ndihen me themelimin e organeve të reja.

“Krijimi i Këshillit të Lartë të Prokurorisë shmang ngërçet e ndryshme në sistemin e drejtësisë”.

Arta Marku Kryeprokurore e Përgjithshme e Përkohshme

Neukirch tha se Këshilli i Europës është i gatshëm të ndihmojë Prokurorinë e Përgjithshme dhe Prokuroritë në qarqe me trajnime si dhe me një projekt për prokurorët koordinatorë të medias.

s.k/Shqiptarja.com

Komento