"As lufta s'më ndali të qepja veshje popullore", historia 50 vjeçare e Servetes nga Rahoveci

25 Qershor, 13:55

Servete Kastrati nga fshati Zatriq, Komuna Rahovec e Kosovës ka ardhur enkas në studion e “Rreze Dielli” për të rrëfyer pasionin për punimet artistike të artizanatit me motive kombëtare shqiptare, të cilat i punon vetë prej 50 vitesh.  Ajo tregon se që kur ishte fëmijë, nisi të punonte veshje popullore nga trevat kosovare, duke e shndrruar më tej pasionin në profesion. Kurrë nuk e ka ndalur punën, madje dhe gjatë luftës, kohë kur ishte në Tiranë. Në duar mban dhe një nga punimet e saj, të cilin në shenjë kujtese e ka lënë të papërfunduar, ditën që iu desh të largohet nga fshati i saj për shkak të luftës së Kosovës. Studio e Rreze Dielli si kurrë më parë nuk është dukur aq bukur, mbushur plot ngjyra të kostumeve tona kombëtare.