Besa Bylykbashi: Rrugëve të ferrit, për të parë babanë pas hekurave ( 14 nëntor 2023)

14 Nëntor, 22:47

Ishte marsi i vitit 1980, kur Gjykata  e rrethit të Lushnjes, pas një gjyqi të hapur propagandesk, dha  dënimin me 10 vjet burg për Medi Bylykbashin. Mediu, 45 vjeç, baab i katër femijëve,  do të rikthehej sërish në burg. Kalvarin e burgut të parë e ksihte nisur ende në moshë të mitur, kur e kishin arrestuar me një akuzzë për arratisje dhe do e dënonin pas shumë muajsh vuajtje në hetuesi ën gusht të vitit 1954 me 12 vjet heqje lirie. Burgimi i parë kishte qenë një ferr i vërtetë në kampet tmerrshme të punës së detyruar, nëpër keneta e vepra infrastrukture. Do të dilte nga ky ferr vetëm në tetor të 1961, për tju kthyer jetës në internim, ku mes privimeve pafund do të krijonte familjen e tij, të cilën nuk do të mund tashijonte, pasi regjimi do e mbante nën survejim të rreptë e presione pa fund derisa e arrestuan për herë të dytë.