Buzëqeshja e vrarë e Sulës së Fajës / pjesa 1 (18 korrik 2023)

19 Korrik, 07:04 | Përditesimi i fundit: 2023-07-19 07:10:20

 

Nje dokumetar kushtuar jetës dhe veprës së gazetarit te njohur të viteve '30 Xhemal Farka, pushkatuar nga regjimi komunist në vitin 1948. Pjesa e parë trajton jetën dhe veprimtarinë e tij ne shtypin e kohës, shkollimin në Universitetin Amerika në Bejrut, punën kërkimore për të zbuluar dhe mbledhur folklorin e Tiranes dhe trevave të tjera, punën si gazetar në Radio Bari dhe kthimin në Shqiperi ne vitin 1945 për të kontribuar në vendin e tij, pa e ditur se komunistët i kishin ngritur kurth për ta zhdukur