Dita e Verës, historia dhe traditat e një feste të lashtë

12 Mars 2019, 08:44

Dita e Verës është një prej festave më të dashura për shqiptarët. Historianët besojnë se kjo festë është kremtuar nga shqiptarët që në antikitet, pra para lindjes së krishterimit. "Rreze Dielli" ka shkuar pikërisht në Elbasan, kryeqendra e kësaj dite për tu njohur më nga afër me historikun e kësaj feste me anë të intervistave me personalitete të rrethit të Elbasanit.

Programe të tjera

Shiko të gjitha