Ja ç’duhet të bëni sot dhe nesër! Ritualet e ditës së Bajramit, nga e ëmbla tek ndryshimi i rrugës…

9 Prill, 13:26

Dita e fundit e muajit të shenjtë të Ramazanit. Myslimanët në të gjithë botën festojnë nesër Fitër Bajramin, festën më të rëndësishme për këtë komunitet. Emri Fitër Bajram vjen nga ajo se myslimanët para ditës së bajramit shpërndajnë lëmoshë, solidarizohen me të varfrit, kështu për ta festuar së bashku këtë festë. Festa e Bajramit ka një karakter shumë dimensional, e njëri nga ta është karakteri hyjnor i saj, që do të thotë se kjo festë fillon me faljen e namazit. Gjithashtu kjo festë ka edhe domethënie shoqërore. Në këtë ditë, kërkohet që besimtarët të shkëmbejnë ndërmjet vete urata, të kenë vizita të ndërsjella, sidomos më farefisin, të afërmit dhe fqinjët e tyre. Në pritje të kësaj feste të madhe të Bajramit flasim në studion e “Rreze Dielli” me Malvina Tavçiu, pedagoge, besimtare myslimane në lidhje me ritualet e besimtarëve myslimanë në këtë ditë…