Ka lexuar 3500 libra, ‘Welcome to Paris’ shqiptari rrëfen takimet me personalitetet e artit botëror

23 Nëntor 2023, 13:54

"Welcome to Paris" është libri me kujtime dhe biseda i autorit Skënder Sherifi, me personalitete të artit dhe kulturës botërore në 15 vitet e karrierës së tij. Në studion e "Rreze Dielli", Sherifi tregoi pak nga kujtimet që aristokracia e kohës ka lënë në eksperiencën e tij si shkrimtar dhe lexues i mbi 3500 librave. Në rrëfim ai përmend pasurinë me dije dhe vështirësitë për t’i takuar 30 personalitete të fushave të ndryshme, për të cilët i duhej një parapërgatitje e madhe për secilin para takimit, si lexim i mbi 5 veprave të tyre, apo ndjekje shfaqjeve të teatrit, ekspozitave të pikturave apo çfarëdolloj arti apo kulture që ata përfaqësojnë.