Kanada, Maratona më e madhe e librit shqip me mbi 10 mijë tituj në gjuhën shqipe

17 Maj, 12:38

Në Toronto, Kanada, do të zhvillohet një ngjarje e veçantë që synon të bëhet një traditë vjetore për të gjithë dashamirësit e librit: Festivali i Librit, një maratonë dyditore e librit shqiptar, një iniciativë e Valentin Çela, student shqiptar, themelues i Albanian Youth dhe Klubit të Profesionistëve në Toronto. Ky aktivitet, pritet të tërheqë një audiencë të gjerë dhe të ndryshme me qëllimin të promovojë jo vetëm librin, por edhe të rinjtë, duke u përpjekur të ndërtojë ura kulturore mes komunitetit shqiptar dhe atij kanadez. Maratona e librit do të ofrojë më shumë se 10,000 tituj në gjuhën shqipe, duke përfshirë vepra nga autorë të njohur shqiptarë dhe të huaj të përkthyer në shqip. Një aventurë letrare që premton të rizgjojë kulturën shqiptare dhe ndërveprimin dinamik me komunitetet e ndryshme në Kanada.