Kujdes nga këto ushqime në verë! Eksperti apel: Burim bakteresh dhe sëmundjesh, merrni këto masa…

19 Qershor, 12:57

Në sezonin e verës duhet të tregojmë kujdes më të madh përsa i përket ushqimeve që konsumojmë, sepse rreziku i komplikacioneve në shëndet është më i madh se në stinët e tjera. Në fakt kjo është periudha më e mirë për të shijuar fruta dhe perime të freskëta të stinës, por gjatë kësaj kohe, ushqimet kanë tendencën të bëhen një vatër bakteresh që shumëfishohen shpejt dhe shkaktojnë një sërë helmesh. Moti i ngrohtë i prish ushqimet dhe ju detyron t’i hidhni ato në plehra, më shpejt se zakonisht. Për të shmangur një sërë sëmundjesh dhe efekte negative shëndetësore nga prishja e ushqimit dhe helmimi, është e rëndësishme që gjatë kësaj stine të mbahen parasysh dhe të ndiqen me kujdes disa rregulla dhe rekomandime. Ndaj në studion e “Rreze Dielli”, profesor Abdyl Sinani, na jep të gjitha këshillat e duhura, cilat janë ato ushqime që kanë rrezikun më të madh të kontaminimit dhe si të parandalojmë prishjen e shpejtë të ushqimeve në këto ditë përvëluese.