Petulla të buta që nuk thithin vaj nga zonja Albana

22 Shtator 2023, 13:44

Petulla që nuk thithin vaj

Përbërësit:

  • 500-600 gr miell
  • 350 ml ujë i vakët
  • 1 lç maja
  • 1 lç kripë
  • 1/2 lç sheqer
  • Vaj për skuqje

Përgatitja:

Zëmë brumin duke shtuar përbërësit në një tas. Bëjmë kulaçka të vogla dhe i lëmë të vijnë për 30 minuta. Më pas i hapim sa pëllëmba e dorës dhe i skuqin në vaj bimor në nxehtësi mesatare.