Psikologia: Kujdes kur trajtoni ankthin dhe depresionin, më parë bëni këto analiza

11 Qershor, 13:01

Një studim i publikuar së fundmi tregon se dhimbjet mendore dhe shpirtërore sjellin pasoja fizike, por dhe anasjelltas. Në fakt është e vërtetë se ndjenja, mendja, emocioni ndikon në gjendjen tonë trupore. Personat që në të shumtën e rasteve janë në tension, frikë, panik a në ankth të vazhdueshëm paraqesin simptoma të sëmundjeve fizike. Kur dhimbjet bëhen aq të forta sa të pengojnë aftësitë fizike, ato mund të jenë të dëmshme për vetëbesimin duke shkaktuar një rreth vicioz të dëmshëm për shëndetin. Por nga ana tjetër janë dhe një sërë problematikash shëndetësore që nxisin ankthin dhe probleme të tjera të shëndetit mendor. Një person para se të shkojë tek një psikolog apo psikiatër çfarë vizitash mjekësore duhet të bëjë më parë? Flasim në studion e “Rreze Dielli” me psikologen klinike Aurela Agalliu.