Psikologia nga Amerika këshilla prindërve: Arsyet e depresionit të adoleshencës lidhen me...

25 Qershor, 14:35

Në studion e “Rreze Dielli” psikologia shqiptare në Amerikë Edlira Athanas flet për sëmundjet e shëndetit mendor kaq shumë të përhapura në mbarë botën. Si po trajtohen sot depresioni dhe vetëvrasjet? Cilët janë shkaktarët dhe faktorët e rritjes së problemeve me shëndetin mendor? Cilat janë moshat më të prekura dhe arsyet? Përveç shifrave, problem tjetër që vëmë re tek njerëzit me probleme të shëndetit mendor është edhe mbartja e stigmave shoqërore. Cilat janë 5 mitet e gabuara mbi shëndetin mendor? Sa ndikim kanë ushqimet tek shëndeti mendor? Si mund ta ndihmojmë dikë që ka probleme të shëndetit mendor, këshilla për personat që po kalojnë këtë problem…