Pushkatimi i Sefedinit/Burrat e fisit Greshica, 70 vite burg komunist (4 korrik 2023)

5 Korrik, 07:10

Pushkatimi i Sefedin greshicës dhe më pas zhdukja e trupit të tij nga komunistët, nuk ishin plaga e vetme që mori familja Brahamaj prej diktaturës. Shpëtim Brahamaj, nipi i Sefedinit, tregon se hakmarrja e komunsitëve do të derdhej mbi familjen e tyre pa mëshirë. Një kalvar i gjatë vuajtjesh në burgje dhe në kampe internimi do të niste për të gjithë pasardhësit dhe të afërmit e Sefedinit. Dy vëllezërit e tij Seiti dhe Besimi do të nisnin rrugëtimine ferrit nëpër burgje. Ndërsa nëna e tij Havaja me gjithë gratë e familjes dhe fëmijët do të internoheshin e do ta kalonin jetën nëpër barakat e kampeve të internimit deri ën vitin 1991. aty, do të rriteshin fëmijët, do të ndërtonin fmailjet e tyre në mizerjen e baltrave të Myzeqesë, do të vinin në jetë nipërit dhe të gjithë brez pas brezi do të vuanin drama dhe dhunë që nuk ndalej, vetëm e vetëm se ishin pasardhësit e Sefedin Greshicës...