Si ndodh vdekja, momenti i daljes së shpirtit? Ahmed Kalaja:Ja ç’ndodh në 40 ditë, ku shkon shpirti

10 Maj, 13:15

Vdekja a është fundi i udhëtimit tonë? Çfarë ka pas saj? Një nga pyetjet që njeriu nga shekujt e kaluar dhe ende sot, ka shtruar gjithmonë e më shumë me këmbëngulje…Në momentet e fundit të jetës si ndahet shpirti me trupin, sa i vështirë është ky proces? Në sa faza ndahet jeta pas vdekjes? Çfarë domethënie kanë ritualet e vdekjes, larja, hallva, etj? A na dëgjon i vdekuri kur shkojmë në varreza dhe i flasim? Po shpirti a vjen ndonjëherë rreth nesh pasi njeriu vdes, duke qenë se kemi dëgjuar se shpirti rri dyzet ditë këtu? Ku shkon shpirti dhe çfarë ndodh me të? Kemi dëgjuar për ditën e gjykimit, çfarë procese do ndodhin dhe sa e gjatë është ajo? Në studion e “Rreze Dielli” përpiqemi t’i japim përgjigje të gjitha këtyre pyetjeve me Dr. Teolog, Imam Ahmed Kalaja.