Xhena Vrapi sjell historinë e vëllait me autizëm: Shokët na distancuan, i jam dedikuar Lorencos

6 Maj, 10:38

Xhena Vrapi është motra e Lorencos, një 17 vjeçar i cili që prej 2004 është diagnostikuar me autizëm. Ndonëse prej vitesh I është dashur të përballet me një sfidë të vështirë, ajo nuk ka rreshtur kurrë së dhuruari dashuri të vëllait, duke sakrifikuar deri në vetëmohim për të. Një rrëfim të sinqertë në “Rreze Dielli” ajo tregon fillimet e autizmit te vëllai, sfidat dhe vështirësitë, madje edhe dilemat nëse ajo që po bëjnë për Lorencon është rruga e duhur. Ajo tregon se shpesh i eshte dashur të distancohet nga shoqëria dhe se kohen me te madhe ia ka dedikuar vëllait. "Shoqëria ime për fat të keq, nuk e kanë mirëpritur të gjithë. Unë i mirëkuptoja edhe ata, për për këtë arsye më është dashur të distancohem. I jam dedikuar vëllat, sepse e para e ndjeja si motër dhe e dyta autizmi nuk është sëmundje dhe këtë duhet ta kuptojnë të gjithë, duhett a pranojmë të gjithë sepse e shikojnë autizmin si sëmundje, është e tmerrshme sesi një fëmijë me autizëm e shohin në mënyrë të frikshme, qoftë edhe prindërit e tyre." tregon ajo.

Programe të tjera

Shiko të gjitha