POP 5

Lajmet më të lexuara të 5 minutave të fundit

Konsumoni speca djegës? Zbuloni çfarë ndodh në trupin tuaj

Foto ilustruese

Konsumimi i specave djegës janë shumë të dobishëm pasi na ndihmojnë kundër migrenës dhe dhimbjes se kokës. Gjithashtu studimet tregojnë se specat djegës mund të ofrojnë lehtësim të dhimbjeve nga migrena dhe sinoziti.

Capsaicina është kemikat që i bën specat të jenë djegës. Ajo është e njohur se pengon një neuropeptide kyç, substancën P që është çelësi i transmetimit të dhimbjeve në tru.

Konsumimi i specave djegës parandalojnë dhe lehtësojë sinozitin, pasi nxitin sekrecionet që ndihmojnë në pastrimin e mukozës nga hunda.

Ato gjithashtu përmbajnë veti antibakteriale që ndihmojnë për të luftuar infeksionet kronike të sinozitit.

Specat djegës, po ashtu, luftojnë kancerin. Capsaicina, jo vetëm shkakton djegie në gjuhë, por ajo gjithashtu drejton qelizat e kancerit të prostatës për të vrarë veten.

a.de.
Komento