Alarmon eksperti: Kujdes nga këto mesazhe të dyshimta në telefon, ju vjedhin paratë

12 Prill, 12:10

Mesazhe ose thirrje të dyshimta në telefona, WhatsApp apo forma të tjera, të cilat priren t’ju udhëzojnë që të klikoni në një link që qartësisht prek sigurinë tuaj, vazhdojnë të rrezikojnë sigurinë online. Në studion e “Rreze Dielli”, eksperti i IT Tomi Kallanxhi bëri thirrje që të mos t’ju përgjigjeni mesazheve të tilla apo në rastin kur ju kërkohet një kod 6 shifror, qytetarët nuk duhet të bien pre e mashtrimeve të tilla, pasi rrezikojnë të dhënat personale dhe financiare në llogaritë e tyre bankare. Sipas tij, këta mashtrues mund të ndërhyjnë fare kollaj në privatësinë e individëve të cilëve ju kërkohet kodi i posaçëm për të hyrë në një llogari bankare.