Gëzuar Bajramin! Mesazhi kuptimplotë i kësaj feste të madhe dhe si përcillet në familjet myslimane

10 Prill, 12:44

Myslimanët në të gjithë botën festojnë sot Fitër Bajramin, festën më të rëndësishme për këtë komunitet. Fitër Bajramit i gëzohen në veçanti praktikuesit e agjërimit, të cilët ndiejnë një sadisfaksion të thellë shpirtëror për arritjen e përmbushjes së njërës nga rregullat më strikte dhe sfiduese për ta. Në rrafshin social, Bajrami është një ditë e cila i bashkon anëtarët e familjes dhe rrethin e ngushtë, zbut zemrat e njerëzve, rrit ngrohtësinë familjare si dhe sjell në pah solidaritetin dhe dashurinë më shumë se në çdo kohë tjetër. Në këtë ditë të shënuar presim në studion e “Rreze Dielli” mësuese Arjana Fida së bashku me dy nxënësit Kenza Gjyzeli dhe Marsiano Muça, një urim për festën e Bajramit të gjithë besimtarëve myslimanë dhe mesazhet kuptimplota që përcillen në këtë ditë feste të madhe.