"Gjeniu i olimpiadave", Ted Qamo rrëfen pasionin për matematikën trashëguar nga gjyshja

20 Shkurt, 13:18

Nxënësi shqiptar Ted Qamo, "gjeniu i olimpiadave" rrëfen pasionin për matematikën trashëguar nga gjyshja. Në studion e “Rreze Dielli” së bashku me mësuesin e tij, profesor Halit Shehu, tregojnë përpjekjet e përgatitjet sistematike për çdo olimpiadë… Vetëm pak ditë më parë, 18 vjeçari Ted Qamo nga shkolla e mesme “Petro Nini Luarasi” u shpall fitues absolut i vendit të parë i Olimpiadës Kombëtare të Matematikës për gjithë Shqipërinë. Ka qenë vetë Ministrja e Arsimit dhe Sportit, e cila ka surprizuar fituesin, kur në një moment emocionues ka hyrë në klasë, dhe ia ka dhënë personalisht lajmin e fitores. Ted Qamo nxënës i klasës së 12-të, arriti të grumbullonte 46 pikë, tregues i një aftësie të jashtëzakonshme në fushën e matematikës.