Habisin turistët 'Bes a bes', 'Tu pa tu bo' dhe…/ Njihuni me tatuazhet më të preferuara këtë verë

19 Qershor, 13:35

Tatuazhi, trendi që nuk njeh moshë… Nëse dikur para viteve ’90 ishin të paktë ata që mbanin nga një tatuazh në shpatull apo në gjoks dhe të gjithë meshkuj, në ditët e sotme duket se tatuazhet janë kthyer në trend, jo vetëm për të rinj, por për çdo moshë e çdo gjini. Në rrugët e Tiranës sheh të rinj, meshkuj dhe femra, të cilët kanë ‘skalitur’ në trupin e tyre vepra arti. Të tillë janë Mandi dhe Stela, të ftuarit e sotëm në “Rreze Dielli”, të cilët i bashkon pasioni i tatuazheve, por jo vetëm… se çfarë, na e zbulojnë në studion tonë. Stela Nikolla na tregon më shumë për kuptimet e tatuazheve të saj plot ngjyra, momente pikante nga jeta e saj, ndërsa Armand Jaho, një nga tatuatorët e parë në kryeqytet na tregon trendet e momentit si dhe rrëfen se është i surprizuar nga preferencat e turistëve të huaj që kërkojnë të kenë një kujtim nga Shqipëria për tërë jetën në trupin e tyre. Shprehjet shqiptare 'bes a bes', 'tu pa tu bo', tatuazhe me piramidën e Tiranës apo Shqiponjën, simbolin tonë kombëtar, janë disa nga punimet më të fundit që Mandi ka realizuar për turistët e huaj.