Habit sociologu ‘Po shkojmë drejt bishës njerëzore’ /Arsyet pse shqiptaret janë gjaknxehtë

21 Maj, 12:30

Si shqiptarë, është fakt se jemi një popull me shumë temperament, kemi një shkallë të lartë të ngacmueshmërisë, shpejt 'marrim flakë' për hiç gjë, jemi shumë të ndjeshëm ndaj qëndrimeve për të tjerët dhe për ne. Pse jemi kaq gjaknxehtë, dhe nuk i marrim gjërat më qetë e më ngadalë? Amerikanët thonë 'take it easy', ndërsa ne duket se bëjmë krejt të kundërtën. Gjithashtu a dimë të debatojmë pa kaluar në ofendime personale? Pse ndodh kjo? Pse kaq gjaknxehtë në diskutim?! Diskutojmë në studion e "Rreze Dielli" me sociologun Gëzim Tushi dhe psikologen Rudina Koromani.