Interpelanca me Margaritin, deputetja Zhupa: Duhet të ishe shkarkuar, në plan ke vetëm koncesionet! Risia është që monumentet e kulturës të mbrohen nga privati

16 Mars 2023, 12:13

Deputetja e PD, Ina Zhupa ka thirrur në interpelancë ministren e Kulturës Elva Margariti, të cilës i tha se kanë degraduar monumentet e trashëgimisë kulturore. Sipas Zhupës, në focus të margaritit janë vetëm koncesionet.

“Koncepti i ministres është që duhet t’i mbulojmë dhe të ndërtojmë pallate se kemi nevojë për të tjera konforte në një vend tjetër do të ishte shkarkuar në sekondë, kjo jo vetëm vazhdon të jetë ministre Kulture por planet e saj i ka vetëm të lidhura me koncesionet, i vetmi program që ka për zhvillimin e trashëgimisë kulturore, plani i vetëm është koncesioni.  Në Durrës në hyrje të amfiteatrit është “Monument kulture mbrohet nga shteti”. Risia që do të sjellë Margariti është të bëhet: “Amfiteatri, monument kulture mbrohet nga private”.

Kjo është Shqipëria e shkatërrimit të identitetit se nëse neve sot na ikin shqiptarët, duam të shkatërrojmë dhe trashëgiminë kulturore që nesër pasi të ikin shqiptarët e të vinë marokenët, të mos keni problem t’i ndryshoni emrin. Qytetet janë vetëm maja e ajsbergut të asaj që keni bërë dhe e thoni UNESCO ka vetëm mendim rekomandues”, tha Zhupa.