Njihuni me shqiptaren e nderuar me çmim nga mbreti Çarls

10 Maj, 12:45

Skocia ka nderuar gazetaren kosovare, Remzie Zeka Sherifi duke i vënë emrin e saj njërës Dhomë të Agjencionit të Sigurimit Social të Qeverisë së këtij vendi. Gazetarja Zeka Sherifi prej vitesh jeton në Skoci, ku ka realizuar një karrierë të njohur profesionale e humanitare. Ajo është ndër femrat e para, e cila karrierën e saj si gazetare e nisi në Radio-Gjilan, para katër dekadash. Ndonëse prej vitesh jeton në Skoci, lidhjet me vendlindjen e saj nuk i ka shkëputur asnjëherë. Remzija nuk harron ta balancojë këtë ekzod shqiptar edhe me bamirësinë njerëzore, që ajo dhe të tjerët e gjetën në anën tjetër të botës. Remzije Zeka Sherifi është sinonim i gruas së guximshme, që ka fituar beteja të vështira, madje edhe luftën me kancerin. Ajo ka mposhtur sfida dhe ka realizuar ëndrra të pamundura.Vitin e kaluar ajo u vlerësua dhe nga Mbreti i Anglisë Çarls, për kontributin e saj humanitar me emigrantët.