Shpëto jetën! Ja si të jepni ndihmën e parë në arrest kardiak, mbytje, djegie apo goditje nga dielli

7 Qershor, 12:57

Njohuritë e duhura për dhënien e ndihmës së parë janë thelbësore për sigurimin e mirëqenies dhe sigurisë së individëve në ambiente të ndryshme, brenda apo jashtë. Ofrimi i shërbimeve të ndihmës së parë mund të ndihmojë në parandalimin apo uljen e shkallës së dëmtimeve dhe sëmundjeve, apo dhe të shpëtojë jetën e njerëzve. Në studion e “Rreze Dielli” me Oltion Biba nga Kryqi i Kuq Shqiptar, tregojmë disa raste sesi duhet të japim ndihmën e parë në mënyrë sa më efektive, sidomos tani gjatë sezonit të verës ku me rritjen e temperaturave shtohen dhe shumë komplikacione shëndetësore. Si duhet të veprojmë në rastin e një arresti kardiak, në rastin e hipertermisë, goditjes nga dielli, djegieve apo mbytjeve.