Thembra të çara/Kallo në këmbë? Shpëtoni njëherë e përgjithmonë me këto kura natyrale nga Ylli Merja

13 Mars, 14:11

Duke mbajtur peshën e gjithë trupit shpesh këmbët shfaqin edhe probleme të ndryshme që lidhen me mënyrën e jetesës, lodhjen, posturën apo me përdorimin e këpucëve të gabuara. Problematika më e shpeshtë e këmbëve janë plasaritjet dhe çarjet e thembrave, myku mes gishtërinjve si dhe kallot. Këto të fundit janë të bezdisshme, të shëmtuara dhe në disa raste shumë të dhimbshme. Ato krijohen si pasojë e shpërthimit të qelizave të lëkurës së vdekur. Krijohen si një zonë e trashë e ngurtësuar. Zakonisht shfaqen anash këmbëve dhe në pjesën më të madhe të rasteve shkaktohen nga këpucët e ngushta. Faktorë të tjerë mund të përmendim keqformimin e kockave, aktivitetin sportiv, etj. Specialisti i bimëve mjekësore Ylli Merja rekomandon që në rradhë të parë duhet të qëndrojmë të hidratuar, pasi ky është hapi i parë drejt një lëkure të shëndetshme e kjo vlen edhe për heqjen e kallove dhe plasaritjen e thembrave. Lëkura e thatë zakonisht shkakton thembra të plasaritura. Nëse lëkura ka mungesë lagështie, ajo bëhet e ngurtë, më pak elastike dhe e prirur për plasaritje. Po a mund të parandalohet plasaritja dhe çarja e themrave sipas specialistit Ylli Merja? Sigurisht që po, përbërësit për këto trajtime si gjithnjë i gjeni në kuzhinën tuaj ndaj mund të nisni në çdo moment me aplikimin e kurave natyrale.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha