Zefi dhe Tereza/ Si i mbijetuan burgjeve e torturave

1 Qershor 2021, 10:38

Pas burgut dhe torturave në vitin 1951 Zef Zorba dhe Terezina Pali, me shumë vuajtje në jetët e seicilit dhe me tragjedi në familjet e tyre, ritakohen, e forcojnë lidhjen e tyre të dashurisë dhe martohen e krijojnë familje. Jeta e dy intelektualëve dhe artistëve do të ishte krejt ndryshe pas burgut. Terezina që ëndërronte të bëhej mjeke, e detyrojnë të punojë gjithë jetën si pastruese në spital, ndërsa regjisori, poeti dhe përkthyesi Zef Zorba detyrohet të punojë gjithë jetën si llogaritar i thjeshtë. Si rrodhi jeta e tyre mes dëshirave e pasioneve, që kishin dhe jetës, që u detyruan të bëjnë mes privimeve, survejimit e provokimeve nga Sigurimi i Shtetit. Thesari letrar që la pas Zef Zorba, pjesë të të cilit nisën të botohen vetëm pas vdekjes së tij....