• Ekonomi

  INSTAT: Ekonomia u rrit 3.81% në 3-mujorin e tretë të 2019

  Produkti i Brendshëm Bruto në tremujorin e tretë të vitit 2019 vlerësohet me rritje prej 3,81 %, kundrejt tremujorit të tretë të vitit 2018,...

 • Ekonomi

  INSTAT: Papunësia ulet me 0.8% krahasuar me një vit më parë

  Shifrat zyrtare tregojnë se në fund të tremujorit të tretë, shkalla zyrtare e papunësisë në Shqipëri, për popullsinë 15 vjeç e lart, është në...

 • Ekonomi

  Financat gati për eurobondin e ri, emetohet gjatë vitit 2020 (DOKUMENTI)

  Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka shpallur tender për konsulencë ligjore lidhur me një eurobond të ri. Ende nuk dihet shifra e huasë që...

 • Kronikë

  Gati amnistia për të burgosurit, ja kategoritë që përfitojnë dhe ata që penalizohen

  Amnistohen personat e dënuar femra, që, në datën e hyrjes në fuqi të këtij ligji, janë baras ose mbi moshën 50 vjeç dhe personat e dënuar meshkuj,...

 • Sociale

  Ish-të përndjekurit, nis pagesa e këstit të 12-të për kategorinë parësore

  Të gjithë subjektet përfituese të cilët janë pjesë e nënkategorisë së parë dhe të dytë, duhet të paraqiten në Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë...

 • Kronikë

  Bllokohen lejet e ndërtimit në qarqet e prekura nga tërmeti, aplikime vetëm për rindërtim

  Agjencia e Zhvillimit të Territorit ka njoftuar aplikantët se dhënia e lejeve të reja të ndërtimit është e bllokuar pas tërmetit të 26 nëntorit që...

 • Ekonomi

  Sponsorizimi i sportit favorizon biznesin e madh

  Në rast se një subjekt financon me 10 milionë lekë një ekip sportiv, ai do të shmangë nga taksat 3-fishin e kësaj shifre. Pra, nuk do të paguajë...

 • Ekonomi

  Agjencia e Trajtimit të Pronave nxjerr emrat e pronarëve që marrin 1.9 milionë euro me këste

  Ka përfunduar shqyrtimi administrativ i 20 aplikimeve për kompensim financiar me kërkesë të veçantë

 • Ekonomi

  P/Buxheti 2020: Bashkitë që marrin më shumë dhe më pak fonde (Lista)

  Fondet që do të japë buxheti për bashkitë rriten me 2%, duke kaluar nga 199 milionë euro sivjet, në 203 milionë vitin e ardhshëm. Sipas...

 • Ekonomi

  Qeveria: Ja gjithë ndryshimet e taksave me paketën fiskale 2020

  Ndryshimet kryesore në ligjet fiskale për sportin dhe industrinë auto. Ndryshime edhe për taksimin e makinave të shtrenjta dhe...