• Ekonomi

  Buxheti 2020/ Rriten fondet për drejtësinë e universitetet, ulje për Kryeministrinë e Emergjencat /Relacioni

  Në draftin e buxhetit 2020 Gjyqësori, Prokuroria e SHISH vëmendje të veçantë. Rriten gjithashtu me një të tretën edhe financimet për...

 • Ekonomi

  Detyrimet e prapambetura të bashkive arrijnë në 54 milionë euro

  Janë rritur rreth 3.3 milionë euro nga qershori në shtator. Deri në dhjetor kanë afat që të shlyejnë të gjitha borxhet. Në rast mosshlyerje...

 • Ekonomi

  Amnistia e tretë/ Qeveria bën gati tjetër rivlerësim të banesave

  Është aplikuar edhe dy herë të tjera, sigurohet ulja e tatimit. Si llogaritet përfitimi i qytetarëve nga rivlerësimi i pronës

 • Kronikë

  Kontroll teknik për të gjitha objektet e ndërtuara para 50 viteve

  Objektet banesë, sociale, tregtare, etj, private dhe shtetërore do të auditohen nga shteti. Nisma e qeverisë dorëzohet në Kuvend, pritet të...

 • Kronikë

  Qeveria sërish tender për Syrin e Kaltër, këtë herë për plan menaxhimi (Detajet)

  Sot është shpërndarë njoftimi se Agjencia e Zonave të Mbrojtura ka shpallur tender për hartimin e një plani menaxhimi për gjithë zonën e “Syrit të...

 • Ekonomi

  Taksat/ Paketa Fiskale 2020, shumëfishohen gjobat për evazionin e biznesit

  Ja si ndryshojnë penalitetet për subjektet, por edhe për konsumatorët.

 • Ekonomi

  Përfundon 'Odiseja' e Unazës së Re, shpallet fituesi për Lotin e parë

  Me ofertën e bërë me vlerë 1.77 miliardë lekë, bashkimi i kompanive “Salillari” dhe “Bajrami N” ka arritur të shpallet fitues në tenderin për...

 • Kronikë

  Autoriteti i Rrugëve jep 870 mijë € për 5 ura, duan ndërhyrje urgjente

  Katër prej tyre kanë nevojë për meremetime, “Zëmblaku” ndërtohet nga e para. Shpallen tenderat, ofertat hapen më 25 nëntor, koha e punimeve është...

 • Ekonomi

  Banka Botërore penalizon Shqipërinë për mungesën e bursës aktive, zbret 19 vende në një vit

  Shqipëria ulet 19 vende brenda një viti në listën e 190 ekonomive të botës, të analizuara nga Banka Botërore në raportimin e saj të përvitshëm...

 • Ekonomi

  Ligji ende në diskutim me grupet e interesit, shtyhet tre muaj fiskalizimi i ri

  Ministria e Financave dhe Ekonomisë ka vendosur të shtyjë me tre muaj aplikimin e sistemit të ri të raportimit fiskal. Ministrja Anila Denaj tha...