Sheki Useini: Provoni të rrini 7 ditë në heshtje, gjeni lumturinë dhe…

23 Maj, 13:05

Vetëm pak ditë më parë u zhvillua një trajnim i veçantë '7 ditë heshtje drejt vetëvetes', me mjeshtrin e meditimit Sheki Useini, një ngjarje e madhe me karakter spiritual, shkencor dhe transformues. I ftuar në studion e “Rreze Dielli” mjeshtri Useini na tregon se cilat janë benefitet e kësaj përvoje, ai u shpreh se ky trajnim i ngjante një pelegrinazhi drejt shpirtit dhe zemrës, duke kërkuar përgjigjet më të mëdha “Kush jam unë?” dhe “Për çfarë jetoj?”. Sfida ishte shumë e madhe, megjithatë 23 pjesëmarrësit treguan një përkushtim të hekurt, dinjitet dhe dashuri në atë që bënin. Afër 15 orë meditim në ditë, pastrim nga frikërat e së kaluarës, programim për një të ardhme ndryshe, pa celularë, pa folur, pe lexuar, pa u shikuar në sy, madje edhe duke u ushqyer me sy mbyllur…Qetësia është definitivisht ilaçi më efikas për ta freskuar shpirtin dhe mundësia për të prekur disa zona të thella në brendi të vetes, që nuk janë ndriçuar kurrë më parë. Nëpërmjet një lidhje skype nga Presheva, sipërmarrësi Astrit Hasani, pjesëmarrës në këtë këtë trajnim u shpreh se ishte një përvojë unike kënaqësie dhe lumturie.