Aksidentet, eksperti Hasho: Të ngrihet një komitet për sigurinë rrugore! Drejtuesit e mjeteve nuk njohin mirë rregullat e qarkullimit

8 Maj, 18:33

Në vendin tonë, ditët e fundit kanë ndodhur disa aksidente rrugore, të cilat në rastin më të keq kanë përfunduar edhe me viktima.

Eksperti për sigurinë rrugore Fatmir Hasho në një intervistë për Report Tv, tha se situata është e rëndë dhe se aksidentet e ndodhura janë jo nga faji i sinjalistikës rrugore, por nga drejtuesit e mjeteve.

Hasho tha se drejtuesit e mjeteve nuk njohin mirë dhe si duhet rregullat e qarkullimit rrugor, duke shtuar se madje ato janë edhe të papërgjegjshëm. Hasho nënvizoi se sipas tij duhet të zgjatet koha e marrjes së patentës dhe se shteti duhet të ngrejë menjëherë një komitet të sigurisë rrugore.

'Unë mendoj se duhet zgjatur koha e marrjes së lejes së drejtimit të mjetit. Ende nuk po funksionon një komitet i sigurisë rrugore në rang kombëtar. Persona që kanë bërë aksidente janë sërish në rrugë, ju hiqet leja e drejtimit për përdorim alkooli dhe pas pak ditësh i ke sërish në rrugë!

Aksidentet e ndodhura, janë jo nga faji i sinjalitikës, por i drejtuesve të mjeteve. Drejtuesit e mjeteve nuk njohin mirë rregullat e qarkullimit rrugor. Drejtuesit e mjeteve nuk janë të përgjegjshëm në drejtimin e mjetit. Shpejtësia shumë e madhe, ne e kemi të përcaktuar shpejtësinë si duhet të lëvizet në rrugë. Ne bëhemi shumë tolerantë mbasi ndodh aksidenti me drejtuesit e mjeteve. Nuk marrin dënimin real, që të krijojë një precedent që nesër të mos e bëjnë me atë gabim.

Unë menoj se duhet të ketë një lëvizje të fortë nga shteti, sepse për të vetmen temë për të cilën nuk kam dëgjuar të diskutohet këto 8 vite është fusha e aksidenteve rrugore. Të ngrejë një komitet të sigurisë rrugore në rang ministrash ku të kërkohet llogari. Situata është shumë e rëndë. Mendoj se do të ketë lëvizje të madhe gjatë verës dhe duhet të merren masa urgjente nga qeveria. Në media duhet të bëhet një fushatë e gjerë ndërgjegjësimi.'- tha Hasho.

Kategori të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë Kategori!

Shiko të gjitha