Arkeologet në Korçë gjejnë gjurmë nga periudha e hekurit! Gërmimet në “Qafën e Barçit”, vendbanim i periudhës Ilire

22 Qershor, 21:17

Për të tretin vit radhazi në “Qafën e Barçit” një ekip arkeologësh nga Instituti i Arkeologjisë dhe Universiteti i Montepellier, po kryejnë ekspeditën kërkimore në një vendbanim Ilir, i cili daton rreth 2800 vite më parë. Si rezultat i kërkimeve, është përfituar kultura materiale dhe struktura të qytetërimit ilir.