Çfarë ndodh brenda Infektivit? Infermierja tregon gjendjen e të prekurve me Covid-19

29 Shtator, 11:32

Të rrallë janë njerëzit që i buzëqeshin jetës me të gjitha vështirwsitë e saj dhe jo vetëm me suprizat e bukura që jeta na sjell. Dhe Fjoralba Lushi është pikërisht një ndër këto persona të rrallë, e cila vlerëson gjithçka të bukur, por edhe vështirësitë apo të papriturat që jeta ka rezervuar për të. 

Fjoralba tashmë është infermiere në krye të detyrës, si një heroinë e vërtetë ajo shërben në spitalin infektiv, ku aktulisht po kurohen të prekurit nga Covid-19, një detyrë e cila nuk është aq e lehtë por të cilën ajo e kryen me shumë dashuri, ndërsa tregon edhe për gjendjen e pacientëve brenda Infektivit:

‘’  Për momentin ne jemi familjarët, jemi mjekët, infermierët, të afërmit, shoku, shoqja ata vetëm neve na kanë për momentin dhe janë shumë kurioz si jemi ne jashtë pavionit, janë shumë kurioz madje të thojnë ke Facebook të shohim si je në të vërtetë ato që janë në gjendje të mirë… Patjetër krijon afeksion, kam nja dy pacientë që më dhimbsen në shpirtë, njëri është 24 vjeç dhe është më shumë i frikësuar se sa i prekur dhe ai kërkon shumë mbështetje që ti qëndrosh aty gjatë gjithë kohës dhe fakti që është i ri, nëmoshë me mua e përjetoj kështu. Pastaj një pacient tjetër është patrioti im dhe atë e dua….fiksohesh keq me pacientët, unë ka raste dal dhe i kam sytë e fryrë të ënjtur….’’ thotë ajo për situatën aktuale.

D.M./Shqiptarja.com

Programe të tjera

Shiko të gjitha