Espree Devora, amerikania që promovon gratë në teknologji anë e mbanë botës ndalet dhe në Tiranë

29 Nëntor 2018, 15:32

Ajo njihet si “vajza që i zgjidh të gjitha”, dhe në fakt ka një eksperiencë të jashtëzakonshme në fushën e teknologjisë së informacionit, saqë tashmë asgjë nuk është e pamundur për të. Espree Devora, ka mbajtur fjalime dhe seminare në kompani gjigande si Disney, CBS, dhe në universitetin  Georgetown. Ajo krijoi kompaninë e saj të parë online kur ishte ende në kolegj dhe pikërisht aty u dashurua me kulturën e start up-eve, sipërmarrjeve të reja në fushën e IT-së. Pas vitesh eksperiencë, ajo krijoi weAreLATech, një qendër që lidh sipërmarrësit, inxhinierët apo menaxherët e kompanive të ndryshme për të rritur komunitetin e teknologjisë në Los Anxheles në SHBA. Veç kësaj, Devora prej gati 2 vjetësh, ka udhëtuar në mbi 40 vende të botës duke intervistuar gra dhe vajza të sukseshme në këtë fushë, për programin e saj në podcast-in “Women in tech”, i cili e solli këto ditë edhe në Tiranë. Në një intervistë për “Rreze Dielli” Devora shpjegon pse është e rëndësishme, që të tregojë eksperiencat e grave të suksesshme nëpër botë dhe pse vetë ajo nuk e pranon varësinë ndaj rrjeteve sociale dhe realitetin e shtirur që ato kanë krijuar.

Programe të tjera

Shiko të gjitha