“Familja e mjeshtër Sylës në ShënaVlash”

28 Shkurt, 09:36

ShënaVlashi në afërsi të Durrësit, është destinacioni I fundit i emisioneve Veri Jug. Ndalesë në shtëpinë e Sulejman Ibrahimit, mjeshtrit të bërjes së veglave me tel, i njohur në trevat shqiptare nga ShënaVlashi, Durrësi e Tirana, deri në Prishtinë, Prizren, Gjakovë, Tetovë, Amerikë e Kanada, për magjinë e ndërtimit të veglave muzikore popullore, ku hyjnë çiftelia, lahuta, sharkia dhe vegla të tjera. Historia e jetës së një familjeje të ardhur nga Tetova në mes të shekullit të 20, për shkak të represionit sllavo-komunist të regjimit të egër maqedonas dhe vendosja në fshatin ShënaVlash. Lidhja e mjeshtër Ibrahimit me grupin artistik të Rashbullit dhe më pas, fillimi I bërjes së veglave me tel. Lidhja e drurit të veglave muzikore me tingullin, magjia e duarve të arta të mjeshtër Sylës dhe pengu I tij, se veglat muzikore me tel sa vjen e përdoren më rrallë në ditët e sotme. Ndiqni reportazhin “Familja e mjeshtër Sylës në ShënaVlash”, realizuar nga moderator I emisioneve Veri Jug, gazetari Agim Pipa.

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha