Veri Jug - Një jetë në lagunë dhe në det

5 Maj, 15:43

Zef Ulaj, peshkatar që ka gati 50 vjet që punon në lagunën e Patogut dhe në detin Adriatik, rrëfen historinë e jetës së tij. Vështirësitë e punës në det, rreziqet deri në humbjen e jetës në detin me dallgë. Hedhja e rrjetave natën dhe mbledhja në mëngjes. Me punën si peshkatar ai ja ka dalë të arsimojë fëmijët që sot janë pegagogë në Akademinë e Arteve të Bukura dhe në institucionet artistike në Tiranë.