Mark Alia: Njerëzit e ndritur të kampeve skllavëruese (30.05.2022)

31 Maj, 12:14

Intelektualët e burgosur sidomos në dy dekadat e para të regjimit komunist, u shfrytëzuan mizorisht në kampet e skllavëruese të punës. Mark Alia, ka punuar dhe jetuar në këto kushte skllavërie për 6 vjet më ta dhe ka njohur shumë prej tyre: shkrimtarë, përkthyes, inxhinierë, mjekë, e deri ish ministra... Kujtimet e tij nga jeta në këto kampe janë plot detaje. në kët ëpjesë të dytë të rrëfimit të tij ai tregon për këta intelektualë që u shfrytëzuan nga regjimi deri në palcë dhe për jetën e tij të vështirë pas daljes nga burgu...

Programe të tjera

    Nuk u gjeten video për këtë program!

Shiko të gjitha