Nuk po dobësoheni dot? Altin Joka: Fajin nuk e kanë kaloritë /Ja çelësi i humbjes së peshës

17 Prill, 13:01

Pse disa njerëz nuk bien në peshë pavarësisht se mbajnë dietë? Cilët janë faktorët që pengojnë në rrëzimin e kilogramëve dhe 3 gabimet më të mëdha që bëhen nga personat mbipeshë… Në studion e Rreze Dielli flasim pikërisht mbi këtë tematikë me nutricionistin Altin Joka, specialist i mjekësisë holistike, i cili shprehet se faji i mosrënies në peshë tek disa njerëz pavarësisht se nuk hanë tepër, është i hormoneve dhe jo i pakësimit të kalorive. Po pse shumë dietologë udhëzojnë si fillim pakësimin e kalorive në dietat për dobësim? Çfarë është mekanizmi homeostatik si funksionon ai? Cilat janë hormonet që nuk na lejojnë të dobësohemi dhe a lidhet ndryshimi i balancës së tyre me moshën, aspektin genetik, gjininë etj? Përveç treguesve hormonal a ka arsye shtesë të mosrënies nga pesha? Cilat janë gabimet që bëhen më shpesh nga individët që duan të rrëzojnë peshë?