Si të veproni kur digjeni në shtëpi/ Minuti i artë për hemorragjitë, plagët, kafshimi nga qeni…

30 Janar, 12:58

Njohuritë e duhura për dhënien e ndihmës së parë janë thelbësore për sigurimin e mirëqenies dhe sigurisë së individëve në ambiente të ndryshme, brenda apo jashtë. Ofrimi i shërbimeve të ndihmës së parë mund të ndihmojë në parandalimin apo uljen e shkallës së dëmtimeve dhe sëmundjeve, apo dhe të shpëtojë jetën e njerëzve. Në studion e “Rreze Dielli” me Tahir Demko, instruktor i ndihmës së parë, Kryqi i Kuq Shqiptar, tregojmë disa raste sesi duhet të japim ndihmën e parë në mënyrë sa më efektive:

- Djegiet në kushte shtëpie

- Hemorragji të ndryshme, plagë e gjakderdhje 

- Rastet e kafshimit nga qeni dhe pickimet nga grenxa ose bleta