Ylli Merja: Shenjat që dërgon trupi përpara goditjes në tru / Masat e para që duhet të merrni

25 Mars, 12:38

Sipas OBSH, 1 në 3 persona në të gjithë botën preken nga probleme neurologjike, të cilat përbëjnë shkakun kryesor të sëmundjes dhe paaftësisë, ku vendin e parë për shtim dhe rrezikshmëri e zënë goditjet cerebrale. Hemoragjitë cerebrale janë lloje të ndryshme të rrëshqitjes së gjakut në tru. Ato mund të shkaktohen nga lëndimet, presioni i lartë i gjakut, problemet kardiake, diabetike ose faktorë të tjerë. Goditjet në tru janë emergjenca mjekësore serioze dhe kërkojnë trajtim të menjëhershëm për të minimizuar dëmin dhe për të përballuar shkaktuesit e tyre. Në studion e "Rreze Dielli" në rubrikën "Bima dhe Shëndeti" me specialistin e bimëve mjekësore Ylli Merja flasim për shenjat e hershme që jep kjo problematikë e rëndë shëndetësore dhe si mund t'a parandalojmë.